Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

36 órán át Kutatók Éjszakája

Forrás: Travelo | Szemlézés időpontja: 2020. november 24. 14:46

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Két napig lehet végtelen hosszan szörfözni a különböző tudományterületek világában a Kutatók Éjszakájának idején. Tömve lesz a net kísérletekkel, játékokkal, interaktív beszélgetésekkel és elmélyülést igénylő előadásokkal – kinek mi tetszik. Tallóztunk egy kicsit a magyar programok végtelen sorából, de ha valakinek ez mind nem elég, az nézzen rá a European Researchers' Night nemzetközi honlapjára is.

A Kutatók Éjszakáját egész Európában megrendezik. Ilyenkor különböző tudományos intézmények kapui nyílnak meg estére (is) a látogatók előtt, akik rengeteg bemutatót, előadást, kísérletet, laborbejárást és sok egyebet láthatnak.

Idén november 27-én és 28-án lesznek a programok, a változás csupán annyi, hogy a korábbi tervekkel ellentétben, nem lehet elmenni az egyes helyszínekre a járvány miatt, viszont a virtuális térben mindenhova ugyanúgy be lehet jutni.

Sokaknak talán kényelmesebb is lesz ez így, hisz elég kattintani, és otthonról, a kedvenc karosszék vagy épp babzsák fotel mélyéről lehet nézni a minket érdeklő előadásokat. A magyarországi kínálat nagyon változatos, nem korlátozódik néhány területre, mondhatjuk, hogy a tudományoknak majdnem minden ága ott van a választható lehetőségek között. Az összes program ingyenes, különbség csak abban van, hogy néhány helyszínre előzetes regisztrációt kérnek, de ez mindig fel van tüntetve az adott esemény leírása mellett. A Kutatók Éjszakájának honlapján érdemes böngészni a programokat, melyekből idén is dömping lesz.

Bár a neve alapján éjszaka zajlanak a programok, ezt azért nem kell nagyon komolyan venni, a kereséskor csak be kell írni idősávot, amikor ráérünk, és ott bizony már péntek délelőttre is dob fel programot, ami nagyon jó.

 

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata