Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Akár egyedileg is dönthet majd az Emmi az iskolákról a járvány erősödésekor

Forrás: Index | Szemlézés időpontja: 2020. július 14. 09:46

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint szeptember után jöhet a második hullám, ami ismét oktatási időszakra eshet – ugyanakkor Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár még hagyományos tanévkezdésre számít. A Népszava arról kérdezte az Emmit, hogy mi várható később, ha erősödik a járvány, amire az minisztériumtól azt a választ kapták, hogy amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezelik majd azokat. Tájékoztatásuk szerint nem rendelnének el minden iskolában tantermen kívüli távoktatást, csak ott, ahol ez járványügyi szempontból feltétlenül szükséges.

Ez azért fontos a szaktárca szerint, hogy az érintettek egyenlő eséllyel kapcsolódhassanak be az oktatásba, illetve megoldott legyen a szülők tehermentesítése a gyermekfelügyelet biztosításával. Arra a kérdésre, hogy távoktatás esetén mi lesz a szeptemberben munkába álló iskolaőrökkel, azt írták: az iskolai gyermekfelügyelet miatt mindenképp szükség lesz rájuk a jelenlétüket igénylő iskolákban.

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata