Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Az igazi Vezércsel: film készül a sakkmester Polgár lányokról is

Forrás: Forbes | Szemlézés időpontja: 2020. november 24. 08:50

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

A sakktörténet legjobb női sakkozói, Polgár Judit és Polgár Zsuzsa egybehangzóan állítják: a valóság sokkalta keményebb tud lenni, mint ahogyan a Netflix alkotói a Queens’s Gambit, azaz A vezércsel című minisorozatban bemutatták. Megalázás, inzultus jó néhányszor érte őket karrierjük során – nőként a sakkélet is éppen elég drámai ahhoz, hogy hét epizódot meg lehessen vele tölteni. De a Polgár-lányok a forbes.hu-nak azt is elmondták, hogy hamarosan róluk is egy-egy filmet forgathatnak.

„Azért a való világban nem ilyen jó fejek a pasik, nem tolerálják így azt, amikor egy nő legyőzi őket. Egy ilyen karaktert sokkal többen akarnának elnyomni és sokkal több megjegyzést kapna a női mivoltára” – mondja a sakktörténet legjobb női sakkozójának tartott Polgár Judit.

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata