Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Bocsánatot kért Yoko Onótól John Lennon gyilkosa

Forrás: Magyar Hang | Szemlézés időpontja: 2020. szeptember 23. 07:54

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Mark David Chapman, John Lennon gyilkosa bocsánatot kért a néhai zenész özvegyétől, Yoko Onótól 40 évvel a halálos lövések eldördülése után – adta hírül a BBC News. Chapman 1980. december 8-án este lőtte agyon John Lennont a házaspár New York-i otthona előtt. 1981-ben életfogytiglani börtönbüntetést kapott, és leghamarabb húsz év után kérhette feltételes szabadságra bocsátását. Múlt hónapban tizenegyedik alkalommal kérte feltételes szabadon engedését, de ismét megtagadták tőle. A férfi a New York állam nyugati részében fekvő Wende fegyházban raboskodik.

Az augusztus 19-én tartott meghallgatáson Chapman azt mondta, hogy “hírnevet” akart szerezni a 40 éves rocksztár megölésével, és hangoztatta, hogy halálbüntetést érdemelt volna. Hozzátette, hogy állandóan gondol “hitvány tettére” és elfogadja, hogy valószínűleg egész életét börtönben fogja tölteni.

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata