Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

„Hisszük, hogy mindenkinek van hivatása” – beszélgetés Katona Miklóssal, a Piarista Kilátó Központ igazgatójával

Forrás: Képmás | Szemlézés időpontja: 2020. december 1. 12:05

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Kreatív és termékeny időszakot tudhat maga mögött a váci székhelyű Piarista Kilátó Központ, amely a különös személyes figyelmet igénylő fiatalok életút-építését és munkaerőpiaci elhelyezkedését segíti. Az intézmény igazgatójával, Katona Miklóssal az elmúlt időszak örömeiről, sikereiről és kihívásairól beszélgettünk.

Vácott a Duna-parti sétányon bandukolva messziről feltűnik a Barátok temploma hófehér barokk tornya és a gyönyörűen felújított ferences kolostor – a Piarista Kilátó Központ épülete.

„Nagyon szeretem ezt a helyet! – kezdi Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója. – Aki hozzánk jön, szinte azonnal érzékeli a falakat átható különleges atmoszférát. Nekünk és az ide fejlődni érkező fiataloknak is nagyon inspiráló itt lenni. Azt gondolom, a kolostornak ez a különleges adottsága abból is fakad, hogy Vác egy történelmi részén található. Egyszerre van itt jelen a múlt és a jövő: a tradíció, a klasszikus értékek és a modern találkozásával megszületik valami teljesen egyedi, motiváló, érzékelhető közeg.”

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata