Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Itt van a DÚR könyv, itt van újra

Forrás: SZEMlélek értékmagazin | Szemlézés időpontja: 2020. augusztus 10. 17:26

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Kevés dolgot vártak ennyien a hazai keresztény könnyűzene iránt fogékony hívek.

– Képzeld el, hogy van egy kötet, amiért rajonganak magyar fiatalok és régebb óta fiatalok, a megjelenésekor pár nap alatt elkapkodták, pedig bőven volt belőle, s akkora az érdeklődés, hogy az újranyomás 4000 példányából csak az kaphat, aki előre jelentkezik érte, annyian ostromolják a szerkesztőket.

– Ez komoly?

– Nem, de képzeld el!

A klasszikus Hofi-poén parafrázisa jutott eszembe a tavaly ősszel bemutatott keresztény könnyűzenei kottás kiadvány kapcsán, azzal a kiegészítéssel, hogy ez igenis komoly. Pedig sajnos kell hozzá némi fantázia, hogy elképzeljük, ahogy keresztények tömegei ennyire rajongjanak valamiért. Pápalátogatáson és néhány ifjúsági találkozón kívül nagyon hiányzik az effajta lelkesedés az elvileg az öröm hírnökeiként élni hivatott személyek nagy közösségéből, az úgynevezett DÚR könyv viszont alaposan felcsiholta a szikrát.

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata