Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Jelentős bérelőnnyel jár a diploma

Forrás: Magyar Nemzet | Szemlézés időpontja: 2020. augusztus 5. 10:10

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Értékes diplomákkal gazdagodnak a fiatalok a gazdaságvédelmi akcióterv keretében, a legtöbb nyelvvizsga nélkül kiadott oklevelet ugyanis a legnívósabb intézmények, a debreceni, a pécsi, a szegedi egyetem, valamint az ELTE bocsátja ki – értesült lapunk. A fizetési adatok szerint a diploma egyre nagyobb bérelőnyt jelent a munkavállalóknak, jelenleg 160-180 ezer forinttal keresnek többet a felsőoktatásban végzettek, mint akik csak az érettségiig jutottak. A nyelvtudás hiánya azonban súlyos buktató lehet, szakemberek szerint az ország jövőjét meghatározó réteg körében nem lehet kérdés, hogy legalább egy idegen nyelv használható ismerete elengedhetetlen.

Több mint százezer diplomát állítottak ki az egyetemek az elmúlt hetekben olyan fiatalok számára, akik sikeresen befejezték felsőoktatási tanulmányaikat, ám a végzés feltételéül szabott nyelvvizsgát valamiért nem tették le. A kedvezményesen megítélt oklevelet 81 ezer volt hallgató már át is vette – írtuk meg tegnap. Kérdésünkre azóta az Oktatási Hivatal elárulta, hogy a legtöbb kedvezményes diplomát a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem bocsátja ki.

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata