Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Kávészünet - Stumpf Katával

Forrás: ShoeShine | Szemlézés időpontja: 2020. szeptember 20. 09:14

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Mai vendégem az egyik kedvenc TED-előadóm, a shoeshine filmbemutatók és kerekasztal-beszélgetések háziasszonya. De emelett szinkronúszó világbajnok, szerkesztő riporter, civil szervezeti vezető, hogy csak a legfontosabbakat említsem. A Covid második hulláma előtt kiültünk még egyet beszélgetni.

Major Péter: Te sváb vagy?

Stumpf Kata: Igen. Büszke vagyok a svábságomra.

M.P.: Ez miben nyilvánul meg?

S.K.: Abban, hogy ha valaki azt mondja, sváb vagyok, akkor azt mondom, én is az vagyok!

M.P.: Köszönöm! Véget is ért az interjú!

S.K.: (nevet)

M.P.: Mit kaptál a sváb mentalitásból?

S.K.: Én kicsit lázadóbb vagyok, de szeretem a struktúrát és a rendet. Emellett hordozom magamban azt a sok sok történetet, amit Hercegkúttól (Édesapám szülőfaluja) kapunk. Valamint bennem van a „sváb szorgalom” is, nem ódzkodom a munkától.

M.P.: Miért, mit dolgozol most?

S.K.: Ez egy nehéz kérdés. Hogyan definiálom magam? Szerkesztő és riporter vagyok és egyébként civil szervezeti vezető. De ez most megfordult, a civil szervezeti vezető került az első helyre.

M.P.: Én nem tudok rólad semmit.

S.K.: Jézusom!

M.P.: Én nem tudom azt, hogy szerkesztő riporterként a Petőfi TV-nél dolgoztál, nem tudom azt, hogy a Konnekt Egyesület vezetője vagy, és nem tudom, hogy élsportoló voltál, szinkronúszó világbajnok vagy. Akkor mit érdemes tudni, ha ezeket kivesszük a kalapból?

S.K.: Azt érdemes tudni, hogy szeretek kérdezni és kérdéseket megvitatni. Szeretek közösen gondolkodni projekteken és új dolgokon. Nagyon szeretem, amikor különböző emberek összekapcsolódnak. Valahogy ez jelenik meg mindenben, amit csinálok. Egyébként keresztény hitű ember vagyok.

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata