Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Kisebb létszámú osztályokkal indul a tanév az olaszoknál

Forrás: 24.hu | Szemlézés időpontja: 2020. augusztus 6. 09:43

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Az olasz miniszterelnök szavai szerint a szokott időben kezdik szeptemberben a tanítást az iskolákban Olaszországban. Ugyanakkor még mindig nem véglegesítették, hogy a koronavírus-járvány terjedése ellen milyen biztonsági szabályokkal indul a tanév, írja az MTI.

Giuseppe Conte kormányfő a Corriere Della Sera című lap szerdai számában megjelent interjúban tudatta, hogy elkötelezett az iskolák megnyitása mellett, és biztos a tanévkezdés szokásos időpontjában. A biztonsági rendelkezések azonban még vitatottak.

Lucia Azzolina oktatási miniszter ugyancsak szerdán közölte, hogy a tanítás csökkentett létszámú, 15 fős osztályokban folyik majd a védőtávolság betarthatósága végett. Ez azzal jár, hogy több osztály indul, amihez több oktató kell. A miniszter azt mondta, hogy 50 ezer új pedagógussal akarják bővíteni az oktatói létszámot.

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata