Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

Magyar fiú lett a világ Legjobb Ifjú Makrófotósa

Forrás: Turista magazin | Szemlézés időpontja: 2020. szeptember 27. 09:11

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Kicsivel több, mint egy éve örülhettünk annak, hogy egy 15 éves magyar fiú lett a világ Legjobb Ifjú Madárfotósa, és most ismét gratulálhatunk neki, ugyanis ezúttal a világ Legjobb Ifjú Makrófotósa címet kapta meg. De a pályázaton több magyar természetfotós is remekelt.

Idén második alkalommal hirdették meg a Close-up Photographer of the Year makrofotós pályázatot, amelyen több magyar siker is született. Ez már csak azért is nagy öröm, mert hihetetlenül erős képanyag gyűlt össze a verseny fináléjára. A végső eredményeket szeptember 24.-én tették közzé a pályázat weboldalán, és innen értesült a két magyar díjazott is helyezéséről. De mielőtt elárulnánk, kik is ők, megmutatjuk az abszolút győztes fotót, amelyet a francia Galice Hoarau készített egy angolnalárváról, amelyet igazán művészi módon sikerült megörökítenie. Persze, ha nem lessük le a kép címét, akkor először nem is olyan könnyű megállapítani, mit is látunk. Ez egyébként a pályázat sok fotójára elmondható, hisz világunk olyan apró részleteit is bemutatják, amelyeket szabad szemmel nem láthatunk. Ez a kép nyerte amúgy a verseny hét kategóriája közül az Állatok kategóriát is.

De nézzük a bevezetőben említett magyar eredményeket, elsőként az ifjúsági kategória nyertesét, aki nem más lett, mint az a most 16 éves Koncz-Bisztricz Tamás.

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata