Hírek nyitott szemmel, nyitott lélekkel

SZFE: 107 tanár követeli az őszi félév teljes elismerését

Forrás: HVG | Szemlézés időpontja: 2021. január 19. 08:04

Ez egy szemlézett tartalom - nem mi írtuk. A cím alatt látható, hol jelent meg a teljes írás. Nem azért tesszük közzé, mert egyetértünk vele, hanem mert a témát alkalmasnak tartjuk a párbeszédre, akár az ellenvélemények kifejtésére.

Ragaszkodnak ahhoz, hogy az őszi szemeszter kreditjeit ne tavasszal regisztrálják.

Közleményt adtak ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói, amelyet nemcsak a főállásúak, hanem azok az óraadó tanárok is aláírtak, akik tanítottak az őszi félévben, összesen százheten.

Azt írják, ragaszkodunk az igazsághoz: jelenléti, illetve online oktatás zajlott a tanév őszi szemeszterében, és január végéig lezajlik a vizsgaidőszak. A hallgatók teljesítését jelenléti ívekkel, vizsgalapokkal és felvételeken rögzített vizsgafeladatokkal igazoljuk. Mi, az SZFE tanárai ragaszkodunk az óraadó tanárok teljesítésének elismeréséhez, járandóságuk január végi kiegyenlítéséhez. Ragaszkodunk ahhoz, hogy az őszi szemeszter őszi szemeszterként legyen lezárva. Ne történhessen a Neptun rendszerben olyan adminisztratív manipuláció, amely az őszi félévet nulla kredittel érvényteleníti, és a tavaszit harminc kredittel nyitja meg.

A közleményben hozzáteszik, szerintük "ez a kizárólag büntetésként értelmezhető terv nem veszi figyelembe a Fővárosi Törvényszék december 18-án kelt végzését, amely egyértelműen elrendeli a Kuratóriumnak az oktatást megtiltó, november 27-i döntésére a teljes halasztó hatályt. A kuratórium december 22-én megismételt döntése nem veszi figyelembe a valóságot".

Mi a szemle?
Változatos médiatartalmak rendszeresen frissülő, mértéktartó válogatása.

Kiknek szól?
Akik kiegyensúlyozott támpontot keresnek a médiazajban, mert elegük van a szekértábor-logikából.

Kik vagyunk?
Elkötelezett sajtómunkások, akik hisznek a tájékozottság értékében.

Ha szeretnéd, hogy a saját honlapodon is megjelenjenek a legfrissebb szemlék, vagy üzenni szeretnél a szerkesztőknek, ide írhatsz nekünk levelet:

a Szemle.hu csapata